Ketu ry

Hankematka Etiopiaan

Bahir Dar SAWE -hankkeen projektikoordinaattori matkasi Etiopiaan kesä-heinäkuussa. Hanke Bahir Darissa etenee vaihtelevasti. Erityisesti hankkeeseen liittyvät koulutukset ja kampanjointi sujuvat hyvin ja hankkeeseen palkattu henkilöstö on erityisen hyvä koordinoimaan koulutus- ja infotilaisuuksia ja osallistujamäärät ovat ihailtavan suuret. Hanketyöntekijät ovat myös innostuneita työstään ja nuoria ja innokkaita oppimaan uutta. Rakennusprojektit etenevät odotetun hitaasti, byrokratian lisäksi biokaasukäymälöistä ja kuivakäymälöiden rakentamisesta, jotka ovat osa hankesuunnitelmaa, ei ole vielä paljon kokemusta. Myös tällä hetkellä käynnissä oleva sadekausi hidastaa rakentamista. Bahir Dar kaupunkina on eloisa ja pieni noin Tampereen kokoinen kaupunki, joka kasvaa kuitenkin vauhdilla ja asettaa täten yhdyskuntasuunnittelulle haasteensa.


Ylempi kuva: biokaasujärjestelmän (käymälät ja kahvila) rakennuspaikka Bahir Darissa

Alempi kuva: projektin järjestämästä koulutuksesta käymäläjätteen ja virtsan sekä kompostoidun biojätteen hyötykäytöstä

(Kuvat: Lem Ethiopia, Bahir Dar office) (Teksti: Aino-Maija Kyykoski, Bahir Dar SAWE -hankkeiden projektikoordinaattori

Subscribe to RSS feed Find us on facebook.