Ketu ry

Archive for August, 2014

Talvinen, mutta sydämellinen Azerbaidzhan

Friday, August 1st, 2014

Näin hankkeen viimeisenä vuotena olen päättänyt puristaa kiireistäni aikaa istahtaa hetkeksi ja muistella erityisesti tekemiäni hankematkoja valloittavaan Azerbaidzhaniin. Koska haluan aloittaa alusta on mentävä taaksepäin kylmään helmikuuhun saakka. Onhan toki näin helteisinä päivinä hyvä katsella ja palata talvisen kauniseen, joskin melko karuun Bakuun. Hankkeen viimeinen vuosi käynnistettiin toden teolla helmikuun alussa, kun matkasin Azerbaidzhaniin viikoksi. Tarkoitus oli vierailla
eteläisellä hankealueella Astara-Lenkaranin alueella, mutta toisin kävi. Poikkeuksellisesti Azerbaidzhanissa oli satanut lunta eikä talvirenkaita käytetä meidän tapaan. Vaikkakin päätiet ovat nykyään melko hyvät maassa kauemmaskin, päätös Bakuun jäämisestä ei ollut vaikea paikallisille. Paikallisen koordinaattorin Aytanin kanssa kokoustimme siis hankehallinnosta ja viimeisen vuoden toiminnoista hyvinkin tehokkaasti koko viikon ajan.

Viimeisenä vuonna tullaan hankkeessa keskittymään toimintojen viimeistelyyn. Valmisteilla on kaksi uutta touristi-infoa Gabalaan sekä Astaraan sekä opaskirja, johon kootaan hankkeen tukemien yrittäjien yhteystiedot alueelle saapuvia turisteja varten. Lisäksi hankealueille suunnitellaan paikallista yhdistystä, joka hankkeen päätyttyä maaseudun turismin kehittämistä jatkaisi sekä toimisi yhteyskanavana saapuvien turistien ja paikallisten yrittäjien välillä.

Viimeisenä iltanani Bakussa pääsin vihdoin maistamaan Aytanin äidin valmistamaa herkullista ruokaa. Azerbaidzhanissa syödään pitkään, hartaasti ja hyvin- niin myös tuolloin! Paikalla oli Aytanin vanhempien lisäksi, hänen miehensä, ystävänsä, tyttärensä, siskonsa ja tämän tytär. Ja hyvää ruokaan kuuluu myös paljon naurua ja keskustelua. Kylmä Baku ikkunan takana ja erittäin lämmin tunnelma sisällä!

Jonna Heikkilä

Projektipäällikkö

Subscribe to RSS feed Find us on facebook.